Zapraszam do mojej kuchni : Znajdziecie tu wiele różnych przepisów na pyszne i nieskomplikowane potrawy.

Przetwory

środa, 01 sierpnia 2012

Jabłuszka imbirowe są świetnym dodatkiem do ciast, naleśników, racuchów.

Składniki:

- 2,5 kg jabłek

- sok z połówki cytryny

- 3-4 łyżeczki sproszkowanego imbiru

- 1/2 lub więcej szklanki cukru

- 1 opakowanie żelatyny (50g)

- 2 szklanki wody

Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne, rozdrobnić w malakserze lub zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Skropić sokiem z cytryny,zalać wodą, wsypać cukier i gotować do miękkości. Następnie dodać imbir, wsypać żelatynę, dokładnie wymieszać, zdjąć z ognia. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików, układać do góry dnem. Po 15 minutach słoiki odwrócić. Po ostygnięciu przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.


sprawykuchenne.pl
--------------------------------------
zBLOGowani.pl
.......................................... ------------------------------------------- -------------------------------------------
trwa inicjalizacja, prosze czekac...darmowe próbki
----------------------------------------- Wykrywacz smaku - www.wykrywacz-smaku.pl ------------------------------------------- Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów ------------------------------------------- Akcja: Nie kradnij zdjęć! ------------------------------------------- ------------------------------------------- Durszlak.pl ------------------------------------------- Lista Blogów Kulinarnych ----------------------------------------- Top Blogi ----------------------------------------- ------------------------------------------ ------------------------------------------- Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne ------------------------------------------ Odszukaj.com - przepisy kulinarne ---------------------------------------- --------------------------------- ------------------------------------------